PCS7 PROSES KONTROL SİSTEMLERİ

SIMATIC PCS7Geleneksel DCS sistemlerinin çok ötesinde olan SIMATIC PCS 7, eşsiz ölçeklenebilir mimarisini güçlü mühendislik araçları ile bir arada sunar ve alarm yönetimi, proses güvenliği ve varlık yönetimini entegre eder.

Endüstriyel Ethernet’ten Profibus’a, OPC’den HART’a her türlü endüstriyel standart için mükemmel ENTEGRASYON platformunu sunar.

8 ns bit işlem süreli yüksek hızlı ve güçlü CPU’ları, Gigabit Ethernet altyapısı ve her seviyede esnek modüler yedeklilik konsepti ile eşsiz bir PERFORMANS‘a sahiptir.

100 I/O’luk bir sistemden 120.000 I/O’luk bir sisteme kadar, 12 yedekli server ve 32 client’a genişleyebilen ÖLÇEKLENEBİLİR DCS sistemidir.

Gerek Siemens sistemleri için, gerekse 3rd party sistemler için modern, güvenilir ve sorunsuz MODERNİZASYON çözümleri sunar.

TESİS ve VERİ GÜVENLİĞİ için DCS sisteminin bir parçası olan endüstriyel yazılımlar ve donanımlar barındırır.

Entegre Fail Safe yapısı, Simatic Batch, Simatic Rota Kontrol ve Tesis Varlık Yönetimi gibi bileşenleri ile YENİLİKÇİ bir DCS sistemidir.

SIMATIC PCS 7 proses kontrol sistemi üretim, proses ve birleşik sanayilerin tüm sektörlerinde tek örnek ve özel otomasyon için Siemens tarafından sunulan eşsiz bazlı Toplam Entegre Otomasyonun (TIA) kayda değer bir parçasıdır. TIA kullanan Siemens, girdi lojistiğinden başlayarak, üretim ya da esas prosesleri ve ikincil prosesleri kapsayan, çıktı lojistiğine kadar proses otomasyonunun tüm uygulamaları için tekli platform üzerinde tek örnek otomasyon teknolojisi sunabilen tek şirkettir. Bu örneğin ERP (Teşebbüs Kaynak Planlama) seviyesi ve MES (Yönetim Uygulama Sistemi) seviyesinden kontrol düzeyine direk alan düzeyine tüm şirketin bütün faaliyet serilerinin optimizasyonu için uygundur.

SIMATICS PCS7 ‘nin ana görevi, üretim yeri, ana proses otomasyonu için bütüncül otomasyona entegre edilmiştir. Diğer taraftan ikincil prosesler (örneğin dolum, paketleme) ya da girdi/çıktı lojistiği (örn. hammadde dağıtımı, depolama) genellikle SIMATIC’in PLC ya da PC bazlı parçalarını kullanarak uygulanır.Toplam Entegre Otomasyonun avantajları özellikle tekörnek veri yönetimi, iletişim ve konfigürasyon zaten planlama ve tasarım sırasında, aynı zamanda kurulum ve işletmeye alma, günlük operasyon ile bakım, tamirler ve modernizasyon sırasında da görünmektedir.

Tek örnek veri yönetimi tüm yazılım parçalarının ortak bir veritabanına erişmesi anlamına gelir. Proje içinde girdi ve modifikasyonlar bu sebeple bir noktada gereklidir. Bu gerekli çalışmayı azaltır ve eşzamanlı olarak potansiyel hataları önler. Sembolik tanımlamalar bir kez girildiğinde, bunlar tüm yazılım parçası tarafından algılanır. Veri tutarlılığı birkaç kişinin bir proje üzerinde çalışması halinde bile garanti edilir. Tasarım sisteminde tanımlanan parametreler network sınırları dışına alandaki sensor, aktivatör ya da iticilere da transfer edilebilir.

Şirket yönetim seviyesinden alan seviyesine tekörnek iletişim Endüstriyel Ethernet ya da PROFIBUS gibi uluslararası kabul edilen standartlara dayalıdır ve Internet ile global bilgi akışını destekler. İçerilen donanım ve yazılım parçaları da bu iletişim mekanizmalarını kullanır, çapraz sistemler ya da farklı networklar üzerinde bağlantıları konfigüre etmek oldukça kolaydır.
Tek örnek ve karşılık araçlar aralığı ile tasarım sisteminin kullanımı konfigürasyon genel giderlerini minimize eder. Uygulama yazılımı için tasarım araçları, donanım parçaları ve iletişim fonksiyonları merkezi proje yöneticisinden (SIMATIC Yöneticisi) çağrılabilir. Bu projenin yaratımı, yönetimi, kaydedilmesi ve dokümantasyonu için de temel uygulamadır.

İlave gelişmelerin uyumluluğu TIA içinde garanti edilmiştir. Bu ayrıca şirketin yatırımlarının güvenli bir geleceği olmasını da garanti eder ve şirketin tüm yaşam döngüleri boyunca tesisleri modernize etmesi ve büyütmesine de izin verir.

SIMATIC PCS 7 mühendislik sistemi, sistem çapında projeye yönelik tasarım için diğer birine optimal olarak karşılık gelen ve eş zamanlı olarak I&C Ekipmanın varlık yönetimi için temel sağlayan araçları içerir. Bu, emniyetli, hatasız ve yüksek erişirlikli proses uygulamaları için sizin standart otomasyon fonksiyonlarının mühendisliğini ve tutarlı emniyet fonksiyonlarının konfigürasyonunu gerçekleştirmenize izin verir. Mühendislik araç seti, mühendis için aşağıdaki araçları içerir: 

Donanım ve alan cihazları
İletişim networkları
Sürekli ve aralıklı proses faaliyetleri
HMI stratejileri
STIMATIC BATCH ile toplu prosesler
STIMATIC ROUTE Control ile güzergah kontrolleri
Teknoloji uzmanları ve proses ve üretim mühendisleri önceden tanımlanmış blok ve planlarla birlikte teknolojik ihtiyaçları için tasarlanmış mühendislik araç setini kullanarak iyi bildikleri bir ortamda plan ve konfigürasyon yapabilirler.